Purple Ice egy nagy teljesítményű, szintetikus, hűtőfolyadék kondicionáló adalék. Csökkenti a felületi feszültséget, a folyadék hősugárzását, biztosítja a jobb hő(le)átadást, csökkenti a motor hőmérsékletét. Korroziógátló tulajdonságú.

Purple Ice elősegíti az optimális hűtőfolyadék áramlást azáltal, hogy gátolja a tartályban és a rendszerben a lerakódás képződését és a vízszivattyú tömítések számára kenést biztosít.

Purple Ice mindig együtt használatos a fagyásgátló folyadékokkal, amely az időjárási viszonyoknak megfelelően lett kiválasztva és használva. Purple Ice kompatibilis a hagyományos glikol fagyálló (zöld) és a GM Dex-Cool ® fagyállóval.

Kiterjedt vizsgálatok megerősítik, a Purple Ice jobban csökkenti a hűtőfolyadék hőmérsékletet, mint a hasonló termékek, miközben extra korrózió védelmet biztosít.
Például, az átlagos üzemi hőmérséklete 350 c.i.d V8-as motornak (felszerelt 160 ° termosztáttal), és a Dyno-test különböző hűtőfolyadék esetében a következőket mutatta:

egyeb_purpleice_seged

A. Standard mix víz és glikol (fagyálló) 228 ° C
B. 50/50 víz / glikol és Purple Ice keveréke 222 ° C
C. Egyenes víz (nincs korrózió elleni védelem) 220 ° C
D. Víz és Purple Ice keveréke 200 ° C

Fontos:
a Purple Ice használata előtt:
hűtési rendszer megfelelően működjön, és a rendszer ne legyen eldugulva, ne legyen rozsdás. A hűtő rendszerben minimum 20% fagyállónak kell leni.
Ajánlott adagolása hűtőfolyadék használata esetén 1 doboz (flakon).
Vizes alkalmazás esetén 1,5 doboz (flakon)

RP Purple-Ice technikai adatlap