1. Mi a különbség a HPS és a Royal Purple API-engedéllyel rendelkező motorolajok között?

Royal Purple motorolajak kifejezetten megfelelnek az American Petroleum Institute (API) , a Nemzetközi Szabványügyi Kenőanyag és Jóváhagyó Bizottság (ILSAC), és az Association des Constructeurs Européens d’Automobiles (ACEA) az új járművekre vonatkozó garanciális specifikációjának. Az elmúlt néhány évben ezek az előírások egyre szigorúbbak az adalékanyagok vonatkozásában, különösen az általánosan használt kopásgátlók esetében. Az ilyen új garanciális korlátozások nem a legjobb megoldások azon fogyasztók számára, akik nagyobb teljesítmény érdekében módosított járművekkel rendelkeznek.
HPS , ezeket a fogyasztókat szem előtt tartva lett kialakítva és egy látványosan jobb kopásgátló csomagot is tartalmaz. HPS azok számára a jó választás, akik maximális teljesítményt és nyomatékot szeretnének elérni, miközben csökken a kopás, a hő-és üzemanyag-fogyasztás.
A HPS a Royal Purple legerősebb motorolaja, amely nem verseny alkalmazásra készül.

2. HPS okoz kárt a katalizátorban?

Nem. A teszt eredmények azt mutatják, hogy nincs rövid- vagy hosszú távon káros hatással a katalizátoros járművekre.

3. Használhatom HPS-t dízelmotorban?

Teljes mértékben. A HPS 10W30 és 10W40 egyaránt használható a gáz-és / vagy a dízelmotorok estében, és mint ilyen ideális azok számára is, akik módosított dízelmotorral rendelkeznek, vagy csak egyszerűen nagyobb teljesítményt akarnak kihozni a dízelmotorból.

4. A Royal Purple kenőanyagok kompatibilisek más motorolajakkal?

Igen. Royal Purple kenőanyagok teljes mértékben kompatibilisek más ásványi vagy szintetikus olajakkal. Nincs szükség különleges eljárásokra a Royal Purple-re való áttéréskor.

5. Tehetek Royal Purple olajat új gépkocsiba?

Igen. Royal Purple jelenleg számos viszkozitási fokozatú API-engedéllyel rendelkező motorolajt ajánl. Annak érdekében, hogy a motor megfelelően legyen bejáratva, a Royal Purple azt ajánlja, hogy várjunk a gyártó által előírt első olajcseréig vagy legalább 20000 mérföldig benzin üzemű motor esetén, mielőtt a Royal Purple olajat használjuk. Ez az idő Diesel motor esetében 8000 – 10.000 mérföld.

6. Royal Purple olaj használatakor kell-e speciális olajszűrőt használni?

Nem követelmény a speciális olajszűrő használata, de mi ajánlunk egy továbbfejlesztett, magas minőségű olajszűrőt. A kiváló minőségű szűrő megakadályozza, hogy a szennyeződések a rendszeren keresztül keringjenek és kárt okozzanak.
Royal Purple most megnövelt élettartamú olajszűrőt kínál.
Nézze meg olajszűrő információs oldalunkat további információért.

7. Hány mérföldet tudok megtenni az olajcserék között?

Royal Purple azt javasolja, hogy a garanciális időszak alatt ragaszkodjon a gyártó által javasolt olajcsere időtartamhoz, és az API-engedéllyel rendelkező SAE motorolajakat használja.
A Royal Purple HPS használatával az olajcsere intervallum meghosszabbítható 12.000 mérfölddel (20.000 km), vagy egy évre illetve amelyik előbb bekövetkezik, napi használatú, mechanikusan hibátlan jármű esetén. Az Ön járművére vonatkozó iránymutatások érdekében javasoljuk, hogy forduljon a műszaki osztályhoz a rpautotech@royalpurple.com.

8. Lehet-e a Royal Purple motorolajakat régebbi motorokhoz használni?

Igen. Futott km és / vagy életkor nem befolyásoló tényező egy mechanikusan hibátlan jármű esetében. A magas futásteljesítményt elért járművek esetekben, rövidebb működést (3000 mérföld / 5000 Km) ajánljuk az olajcserék között. Ez lehetővé teszi a Royal Purple olaj számára a nagy hatásfok biztosítását, a meglévő lerakodások fokozatos eltávolítását. Az erős lerakódás korlátozhatja az olaj áramlását, valamint jelentősen csökkenti az olaj élettartamát.

9. A szintetikus olaj okoz a motorban szivárgás?

A megfelelően minőségű szintetikus olajak általában nem okoznak motorolaj szivárgást. A szintetikus olaj rendelkezik magasabb fokú hatékonysággal, amely tisztít és eltávolítja a korábbi olaj által hagyott lerakódásokat.
Az olaj lerakódások hatékony eltávolítása kiterjed a határszinten levő vagy sérült tömítésekre is, amelyeket később szivároghatnak. Ha a motornak jelenleg magas az olajfogyasztása (azaz több mint 1 liter / 1000 mérföld) a javasolt megoldani az olajfogyasztási problémát, mielőtt szintetikus olajat használna.

10. Kell-e használnom olajadalékot a Royal Purple olajhoz?

Nem. Nem javasoljuk semmilyen olajadalék használatát szemben a legtöbb autóipari gyártóval. A motor olajaink az adalékanyagok finom egyensúlyával kerülnek gyártásra (anti-hab, korróziógátló, kopásgátló, detergens / diszpergáló, antioxidánsok), és a adalék nem feltétlenül vezet jobb eredményre. Továbbá egy plusz olajadalék használata felboríthatja az egyensúlyt, aminek következtében csökken a teljesítmény.

11. A Royal Purple szintetikus motorolaj?

Igen. Royal Purple motorolajak szabadalmaztatott összetételű szintetikus alapolajokból és szintetikus adalékanyagokból állnak, illetve tartalmaznak izo-paraffin oldószert.

12. A Royal Purple megőrzi lila színét üzembe helyezés után?

Nem, a festék amit az olaj színezésére használnak az olaj használatba vétele után röviddel szertefoszlik. A színe barna lesz egy bizonyos pont után.

13. A motorolajok tartalmaznak cinket és foszfort?

Igen. Minden Royal Purple motorolaj tartalmaz cink / foszfor vegyületet, cink dialkil ditiofoszfát (ZDDP) keveréket. A Royal Purple HPS és XPR motorolajok a magasabb koncentrációját tartalmazzák ezeknek az elemeknek, és egyaránt alkalmasak görgős és lapos bütykös szelepvezérléshez.

14. Lehet-e az olajat használni, lapos bütykös vezérléshez?

Igen. Az alap vagy enyhén módosított lapos bütykös szelepvezérlés (> 0,525” hézag) esetén is ajánljuk HPS vagy XPR motorolajokat.

15. A Royal Purple olajszűrő kompatibilis minden hagyományos és szintetikus olajjal?

Igen. Minden Royal Purple Premium Olajszűrő kompatibilis mindkét típusú olajjal.

16. Van a Royal Purple kínálatban speciális motorolaj motorkerékpárhoz?

Igen. Míg a Royal Purple SAE és Racing motorolaj is használható motorkerékpárokhoz, a Max-Cycle motorolajok kerültek kialakításra kifejezetten motorkerékpár motorok és sebességváltók használatához.

17. Royal Purple olaj okozhatja-e a tengelykapcsoló csúszását?

Nem. A Royal Purple olaj kivételes film erőssége, kiváló fém-fém védelmet biztosít és biztonságosan használható nedves-kuplung alkalmazások esetében is.

18. Milyen viszkozitású olaj ajánlott a motorkerékpárokhoz?

A viszkozitás tekintetében kövesse a gyártó ajánlásait. A legtöbb gyártó 10W40 olajat ajánl a 4-ütemű, vízhűtéses motorhoz. Levegő / olaj hűtésű motorokhoz jellemzően a 20W50 olajt adják meg.

19. Hány mérföld tudok menni az olajcserék között?

Royal Purple azt javasolja, hogy ragaszkodjon a gyártó által javasolt olajcsere intervallumhoz a járművek garanciális ideje alatt. A már nem garanciális járművek esetében illetve amelyek Royal Puple olajt használnak, gyakran kétszeresére vagy háromszorosára nő a megtehető mérföld( Km) az olajcserék között. Ez a változás azonban függ a járműtől, annak állapotától, és attól, ahogy a járművet használják (pl: magas alapjárat), és az olajszűrőtől.

20. Milyen terméket ajánlanak a 2-ütemű sebességváltókhoz?

A külön váltóolaj tartállyal rendelkező 2-ütemű- és a 4-ütemű motorkerékpár sebességváltók, Synchromax manuális sebességváltó folyadék javasolt.

21. Használhatok versenyautóhoz való olajt az utcai autómban?

Igen. Royal Purple versenyautó olajak, mosó-, tisztító / diszpergáló szerekkel lettek kialakítva amely szükséges a mindennapi használat során is. A nehezebb fokozatú olajakat (pl. XPR 5W30, XPR 10W40 és XPR 20W50 ) lehet alkalmazni a köznapi használatban. Azonban a Royal Purple versenyautó olajak nem felelnek meg az API-és / vagy ILSAC engedélyezési követelményeknek és nem szabad használni garanciális járművek esetében.

22. Mi a különbség a SAE motorolajok és a verseny olaj között?

A Royal Purple motor olajok úgy kerültek kialakításra, hogy páratlan teljesítményt és védelmet biztosítsanak, továbbá megfeleljen az API / ILSAC előírásoknak. A versenyautó olajok eltérnek viszkozitásban az SAE motorolajoktól, hogy a legnagyobb teljesítményt érjék el API, SAE és / vagy ILSAC előírásoknak való megfelelés nélkül.

23. Használhatom a olajakat egzotikus üzemanyagok esetében (alkohol, metanol, stb)?

Igen. Royal Purple kenőanyagot lehet használni egzotikus üzemanyagokkal. A legjobb védelmet szem előtt tartva alakítottuk ki a Royal Purple XPR 5W20 és XPR 10W40 olajakat. Ez a két olajat készítették üzemanyag emulgeálás ellen, hogy még jobban megakadályozza, mint a Royal Purple másik versenyautó olajai az alkohol és metil-alkohol alkalmazások során.

24. Ez azt jelenti, hogy ne használjak más Royal Purple olajt ilyen üzemanyaghoz?

Nem feltétlenül. Royal Purple más olajai továbbra is jobban teljesítenek, mint a hagyományos verseny olajok, de a Royal Purple speciálisan ezeknek a követelményeknek a figyelembe vételével alakította ki XPR 5W20 és XPR 10W40 olajat.

25. Hogyan befolyásolja a termék az olajhőmérséklet?

A legtöbb esetben, járművek megfelelően működő hűtési rendszerei a Royal Purple használatával csökkenthetik olaj hőmérsékletét a 50-20 ° C-al.

26. Milyen termék javasol nitro-metán használhoz?

Royal Purple teljes “Nitro” olaj terméke kifejezetten nagy teljesítményű nitro és fújt alkohol alkalmazásokhoz készült.

27. Mit javasolnak a Lenco átvitelhez?

Az 5 sebességes váltóhoz a Royal Purple Racing ATF vagy XPR 0W10 motorolaj ajánlott. Egy 3 sebességeshez a Max ATF a legjobb megoldás.

28. Úgy vettem észre, extrém szag jön a hajtóműolajtól egy verseny után. Ez normális? Miért?

A korrózió gátló és extrém nyomású adalékanyagok a hajtóműolajokban jellegzetes szagot bocsátanak ki, ami előfordulhat, hogy az extrém versenykörülmények között fokozottan jelenik meg.

29. Milyen terméket lehet ajánlani a keverékkel mőködő 2-ütemű motorhoz?

Vagy Royal Purple HP 2-C (korábban 2-Cycle TCW III), vagy XPR 2-Cycle (korábban TCWIII Racing) használható keverékkel hajtott alkalmazásokhoz.

30. Milyen terméket ajánlanak a olajbefecskendezéses motorokhoz?

Royal Purple HP 2-C (korábban 2-Cycle TCW III) ajánlott olaj befecskendezéses motorokhoz történő alkalmazásra. A Royal Purple XPR 2-Cycle (korábban TCWIII Racing) is ajánlott a módosított olaj-befecskendezésre.

31. Használhatom a Royal Purple olajat keverékkel működő jármű esetén, alkohol, metanol vagy nitro-metán használatával?

Nem. A Royal Purple 2-ütemű olajok csak benzines alkalmazások lett kialakítva.

32. A Max ATF-re cserélhetők-e az új, könnyebb viszkozitású automata sebességváltó folyadékok, mint a Dexron ™-VI, Mercon ® SP és / vagy Mercon ® LV?

Max ATF kiváló, és funkcionalitását tekintve cserélhető ezekre a folyadékokra, habár ez nem garanciálisan jóváhagyott folyadék. Azok a fogyasztóknak, akik még a gyári garancia időszakban vannak maradjanak az OEM folyadékoknál, míg azok, amelyek túllépték gyári garancia időt, használhatják Max ATF-et teljesítmény növelésre.

33. A Max ATF használható fokozatmentes sebességváltóval (CVT)?

Nem, Max ATF nem ajánlott CVTs használatához.

34. Milyen terméket ajánlanak a manuális sebességváltóval rendelkező átvitel esetében, amelyekre a Ford Mercon és / vagy a GM Dexron folyadék a meghatározott?

A manuális sebességváltók és / vagy átvitel esetében amelyekre a Ford Mercon vagy GM Dexron ATF van meghatározva, a Royal Purple ajánlja vagy a Max ATF , vagy a nagyobb teljesítményű, a Synchromax használatát.

35. Autómon differenciálzár van. Szükség van további súrlódás csökkentő adalék használatára, ha a Max-Gear-t használom?

Nem. A Max-Gear teljes viszkozitása a hipoid súrlódás módosítókkal van kialakítva, amelyek szükségesek a tengelykapcsoló vagy kúpos differenciál használatához. Nincs szükség további adalékokra.

36. A gépjárművemhez API GL-4 hajtóműolaj van meghatározva. Használhatok Max-Gear-t?

Igen. A Max-Gear rendelkezik mind API GL-5 és a GL-4 jóváhagyással. A Max-Gear a Royal Purple saját fejlesztésű, Synerlec adalékanyag technológiával úgy vannak kialakítva, hogy a rendkívüli film erőssége legyen, amely szükséges GL-5 alkalmazásokra.

37. Szükséges-e bármilyen óvintézkedés, ha másik márkájú hűtőfolyadék adalékot használtam?

Javasoljuk, hogy a Purple Ice első használata előtt öblítse át a hűtési rendszert.

38. Lehet Purple Ice használni Dex-Cool fagyállóval?

Igen. Purple Ice ajánlott minden víz / glikol nyomású hűtési rendszerhez, beleértve azt is amely a hagyományos zöld-szilikát alapú glikolokat vagy az újabb OAT vagy HOAT alapú glikolokat használja.

39. Milyen víz / fagyálló koncentráció ajánlott a Purple Ice használatához?

A Purple Ice bármely fagyálló / víz keverékhez hozzá lehet adni, azonban vizsgálatok azt mutatják, nagyobb víz koncentrációban nagyobb hűtést eredményez. Bár a Purple Ice tartalmaz korrózió gátlót, valamint kenőanyagot, hogy kompenzálja az alacsonyabb fagyálló / víz koncentrációt, javaslat a minimum 20 százalékos fagyálló koncentrációt használni az közúti járművek esetén, mert Purple Ice nincs hatással a víz forrás és / vagy a fagyás pontja.

40. Mennyi Purple Ice adalékra van szükség a meglevő a hűtési rendszerhez?

Amikor fagyálló / víz keverék van a hűtőrendszerben, akkor az ajánlás az, hogy kerüljön 1 uncia Purple Ice literenként a hűtési rendszer kapacitásnak megfelelően. Egyes víz (verseny) alkalmazásokra a Royal Purple ajánlja , hogy kerüljön 2 uncia Purple Ice literenként a hűtési rendszer kapacitásának függvényében.

41. Milyen gyakran kell Purple Ice-t adni a hűtő rendszerhez?

Fagyálló használatánál évente egyszer vagy minden 30.000 mérföld után, pontosabban amelyik eset előbb bekövetkezik, kell Purple Ice-t hozzá adni, a megfelelő teljesítmény fenntartásához. Amikor a hűtési rendszerben víz van, a Purple Ice-t kell hozzá adni évente egyszer vagy minden 15.000 mérföld után vagy amelyik eset előbb bekövetkezik.

42. Túl sok Purple Ice kárt okoz a hűtési rendszerben?

Nem. Az ajánlottnál magasabb koncentrációjú Purple Ice nem nyújt további előnyt, ugyanakkor nem lesz káros hatással a motorra vagy a hűtési rendszerre sem.

43. Lehet Purple Ice-t használni a diesel motorokhoz?

Igen. Purple Ice lehet használni dízelmotorokhoz, jobb lesz a hőátadás, valamint csökkent kavitáció.